Ter info
(niet voorradig: https://kleinesuperhelden.be)

Dagboek van een kleine superheld

  • De geboorte van een baby moet een prachtige moment zijn in het leven van elke ouder maar wanneer het kindje te vroeg wordt geboren komt hier veel angst en stress bij kijken. Onze kleinste superhelden liggen soms maanden op de neonatologie en voor de meeste ouders is dit een heel bange periode. In de dagboekjes is er plaats voorzien voor groeicurves, hand- en voetafdrukken, dagverslagen, het neerpennen van alle grote sprongen, foto’s, etc.
  • We moedigen ouders aan om zelf hierin neer te pennen wat ze willen en proberen zelf als verpleegkundige ook regelmatig een verslagje over hun kindje neer te schrijven. Zo proberen we toch een mooie herinnering mee te geven aan de ouders.
  • We hebben een dun en een dik dagboekje, afhankelijk van de leeftijd waarop de kleine superheld geboren is (respectievelijk voor of na de leeftijd van 32 a 34 weken zwangerschap)

Mijn verhaal

  • ‘Mijn verhaal’ of ‘Mijn boekje’ is hetzelfde boekje speciaal ontworpen voor alle Sterrenkindjes die helaas veel te snel van hun ouders zijn weggenomen.
  • Wanneer een kindje tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte komt te overlijden blijven de ouders met een enorme leegte achter. Vaak gebeurt dit heel plots en ben je als ouder volledig van de kaart. De Vereniging voor Kleine Superhelden hoopt met dit boekje toch een mooie herinnering te kunnen meegeven aan de ouders.

Welkom kleine superheld

  • ‘Welkom kleine superheld’ is een dagboekje op maat gemaakt voor kindjes die ter adoptie worden afgestaan. Hun ouders missen vaak de eerste dagen in hun prille leven en op deze manier hebben ze toch een tastbaar aandenken hieraan.
  • Ondertussen kunnen we trots vermelden dat Adoptiehuis elk kindje dat wordt afgestaan ter adoptie in Vlaanderen dit dagboekje meegeeft.