Ons multidisciplinaire team begeleidt de ouders en zorgt voor de verzorging van deze kleine patiëntjes in drie diensten, afhankelijk van hun behoeften:

  • De dienst van maternité
  • De dienst KOALA, niet-intensieve néonatologie
  • De NIC, intensieve néonatologie

 

Een nauwe samenwerking met de obstetriciens maakt het mogelijk om een naissance à risque voor te bereiden. Een multidisciplinaire en gespecialiseerde ploeg begeleidt vervolgens de nieuwkomers in de néonatologie: néonatologen, pediaters, infirmières, psychologen, psychiaters, chirgurgien pédiatrique, lactatiekundige, cardioloog, neuropédiatre, sociale assistent, verwanten...

 

Zowel bij de intensieve néonatologiedienst als bij de Koala-dienst is de verzorging aangepast aan het gedrag van de baby. Het begrijpen van wat de baby van plan is, vereist een bijzondere vorming van de verzorgers. Deze gespecialiseerde opleiding wordt gegeven door het NIDCAP-programma, waarvoor het CHU Saint-Pierre het eerste Belgische opleidingscentrum is met de titel Brussels NIDCAP Training Center (uniek voor Franstalig België).

In al onze kinderdagverblijven is de aanwezigheid van de ouders, 24 uur per dag, ten behoeve van hun kind zeer belangrijk en stimulerend.